Tartalom felső

MAGAMRÓL – avagy Üzleti Önéletrajz

A hagyományos Önéletrajzhoz leginkább hasonlító írott anyagot a Művészet címszó alatt találja meg az arra kíváncsi olvasó. Itt most leginkább az összefüggéseket szeretném feltárni, hogy mi indít el, irányít át egy művészeti dolgozót a kultúr standról az üzleti szférába. És persze tájékoztatni a kedves érdeklődőt, hogy 

miért is érdemes szétnézni a Straub birodalomban!

1952-ben április 2.-án Budapesten születtem. Szüleim munkás emberek, így általános iskolai éveim után először "szakmát adtak a kezembe", Gyógyszerkészítő ipari tanulónak irattak be. Ezt elvégezvén leérettségiztem, majd néhány, a szakmában eltöltött évet követően felvettek a Színház és Filmművészeti (akkor még) Főiskolára, amit Operett – Musical szakon végeztem 1977.-ben. Színészi pályám főbb állomásai: József Attila Színház, Vidám Színpad, Budaörsi Játékszín, Mikroszkóp Színpad. Vendégszereplések: Fővárosi Operett Színház, Karinthy Színház, Játékszín, Békés Megyei Jókai Színház stb.

Több száz televíziós programban szerepelt a nevem, mint: Színész, író, műsorvezető, rendező,dramaturg, zeneszerző, koreográfus, producer stb. 

Az üzleti világ néhány helyen átfedést mutat a művészeti tevékenységgel. A zeneszerzés, szövegírás művészi produktumok, de ha abból egy város Himnusza születik, amit hosszú évtizedekig játszanak minden ünnepségen, az bizony forintban igencsak kifejezhető üzleti értéket képvisel. Ezért ezek a témák Honlapom mindkét oldalán megkereshetőek. 

A háború utáni nemzedék a romokon nőtt fel, és így igencsak "kreatívnak" kellett lenni annak, aki minden nap enni akart valamit. 

Az egypártrendszer évei alatt "szocializálódtam". Ezért jónéhány ötletem, találmányom, általam kitalált cégnév, szlogen, előadás cím, darab átírás stb.

NEM kötődik a nevemhez, 

mert én még úgy tanultam, ezekért igazán nem illik pénzt kérni...

Szerencsére mindig voltak akik ezeket az összegeket felvették helyettem... 

Ezt a száz embert hívjuk ma a Felső Tízezernek. 

Nem a szokásos "kényszervállalkozói" attitüd miatt kerestem kapcsolatot az üzleti világgal. Bodrogi Gyula igazgatása idején a Vidám Színpad fiataljait tudatosan terelte az üzleti szférába. Eleinte megrőkönyödve, évek múltával hálásan gondoltunk erre a momentumra, mert megelőztük azt a kort, amikor a művész embernek szembesülnie kell a ténnyel, hogy ma már a színészet nem szakma, hanem állapot. 

A kollégáink még csak most kezdik megérteni, hogy nálunk is beköszöntött a "délelőtt pincér – este színész" korszak. Akik ebbe még nem haltak bele, most végzik az Élet Egyetemét túlélés fakultáson! 

Kézenfekvő volt, hogy Rendezvényszervezéssel kezdtem a vállalkozói életet. Ebben a műfajban a legelsők között alapítottam meg az

      ACTOR Betéti Társaságot, 

mely az egyik legnagyobb ilyen szervezet volt akkor az országban. 

25 év alatt hatalmas rendezvények tömegét szerveztük és bonyolítottuk le művészekből verbuválódott csapatunkkal. Később utódként a 

                                      Straub és Straub Kft. 

színeiben folytattam és folytatom ma is családi vállalkozásként ezt a tevékenységet Péter fiammal. Bátyja, ifj. Straub Dezső önállóan, speciális vállalati nagyrendezvények profi bonyolítójaként tevékenykedik

                                       SD- Art nevű cégével. 

Felnőtt ember problémái megoldására vagy szakemberhez, vagy a szakirodalomhoz fordul. Általában én mindkettőt segítségül hívtam és bizonyos témakörökben autodidakta módon tettem szert olyan tudás alapra, hogy ma már elismert 

                         kommunikációs előadóként gyakran kérnek fel 

konfliktus kezelés, önismeret, csapatépítő és motivációs tréningek,  

előadások magtartására itthon és külföldön is.  

A Jó Isten igen eleven kreatív aggyal áldott meg. Ez némi, témaköröket átfogó, intergáló gondolati – szervező készséggel párosulva remekül alkalmazható olyan területeken, mint a: 

Városimázs építés, 

          kultusz teremtés, 

                 termék marketing, 

                           márka építés, Branding,

A stratégiai tervezőként, ideológiai háttér megteremtésével, szlogennel stb. általam támogatott politikai szereplők eddig mindig győztesen kerültek ki a megmérettetésből. 

Ma már sok cég viseli az általam kapott 

nevet, szlogent. 

Városok, cégek  

Himnuszként, indulóként 

aposztrofálják az általam írt dalokat, szövegeket. Ezeket a referenciákat a Honlapom felsorolt szakterületeinek saját oldalán tekinthetik, hallgathatják meg az érdeklődők. 

A Straub família nagy hangsúlyt fektet az emberi kapcsolatokra, többek között a rokoni együttműködésre is. A nagy család tehetséges tagjai önálló vállalkozásként, de egymást is segítve olyan szakterületeken nyújtanak színvonalas szolgáltatásokat, mint az 

ajándék tárgyak, 

      internetes optimatizálás, 

           komplett esküvő szervezés. 

               Zenei stúdió, video stúdió, 

                     hang-kép felvételek, vágás, szerkesztés, 

                          zenei szolgáltatás, zenekarok, fellépők közvetítése

                                 klímatechnika, 

                                       biztonsági rendszerek, 

                                              kamerák, sorompók. 

Szeretettel látjuk oldalainkon!

Tartalom alsó
Csatlakozzon
Facebook oldalamhoz!